Zorg op maat in de provincie Antwerpen

Ondersteuning oude browsers

Uw browser wordt maar gedeeltelijk ondersteund (waarom? meer info). Hierbij een lijst met enkele gratis alternatieven die wel html5 ondersteunen:

Bejaardenhulp

Wat houdt de dienstverlening in

  • Persoonlijke verzorging: wassen, aankleden, voet-, hand-, haarverzorging ...
  • Koken en afwassen: Indien nodig dieetmaaltijden
  • Boodschappen: levensmiddelen, apotheek, post, ...
  • Wassen en strijken: Alleen kleine handwas, grote was mag enkel wanneer u een wasmachine hebt. Anders zal de verzorgende het graag voor u naar de wasserij of wasserette brengen
  • Naai- en verstelwerk
  • Het dagelijkse onderhoud van alle bewoonde ruimten, stofzuigen, dweilen, schuren van de keuken, ramen zemen, onderhoud van het sanitair. Maximum de helft van de beschikbare tijd mag hieraan besteed worden!
  • Hulp bij het vervullen van allerlei formaliteiten: ziekenfonds, betalen van rekeningen...
  • Indien u slecht ziet of moeilijk te been bent: u begeleiden op uw verplaatsingen, wandelingen, aankopen die niet in uw plaats kunnen gedaan worden, bezoek aan de dokter, kerkhof, ...
  • Sociaal contact, toezicht en psychologische ondersteuning

Voorwaarden

Het doel van de dienstverlening is hulp te verlenen aan oudere personen (65-plus), die niet of niet voldoende in staat zijn hun huishoudelijke en/of verzorgende werkzaamheden naar behoren te vervullen.

Bejaardenhulp kan verstrekt worden bij algemene ouderdomsklachten en in het bijzonder bij ziekte, ongeval, invaliditeit, depressie, na hospitalisatie of revalidatie, ...

Zowel alleenstaanden als koppels komen in aanmerking, evenals ouderen die bij familie inwonen. In dit laatste geval kan de hulp beschouwd worden als een ondersteuning van de mantelzorg.

Kostprijs

Voor bejaardenhulp moet een bijdrage per uur betaald worden gebaseerd op het inkomen en de gezinssamenstelling volgens officiële barema’s, vastgelegd door de Vlaamse overheid.

Hoe aanvragen

Zie contactgegevens onderaan.

Ofwel vult u hieronder uw postcode in en wordt uw vraag automatisch doorgestuurd naar de sectorverantwoordelijke van de regio waar u woont.
Volgende >

Aanvraagprocedure

De sectorverantwoordelijke zal een afspraak maken voor een huisbezoek. Tijdens dit bezoek worden verdere afspraken in verband met de hulpverlening gemaakt zoals: gewenste startdatum, aantal uren per week, takenplan, kostprijs per uur, doelstelling,... .

De hulp wordt verstrekt op weekdagen in blokken van minimum 2 uur. Voor dringende hulpverleningen en specifieke taken kan ook hulp in het weekend voorzien worden.